Rond de Cerro de Siete Colores

Het is toch een geweldige belevenis, wakker worden in dit decor: rondom ons de imageprachtig gekleurde bergwanden, een vlucht groene papegaaien die overvliegen, onze immer kauwende huislama’s met aaibaar jong … Het heeft geregend vannacht, maar voordat we ons ontbijt achter de kiezen hebben, trekt de lucht weer open, en maakt de zon de kleuren van de bergen weer helder en fris.v
Wij maken een wandeling vandaag, het dorpje uit en helemaal rond de Cerro de Siete Colores. Een gemakkelijke tocht van 1,5 uur maar o zo mooi. Je loopt helemaal door dat decor heen, moeilijk onder woorden te brengen.

De foto’s moeten het maar doen.
Vanop de Porito, een heuvel zowat gesitueerd tegenover het meest spectaculaire deel van de 7-kleuren-berg heb je een ongestoord zicht en kan je de foto maken die je in de gidsen terugvindt. Je moet er wel 3 peso’s voor betalen, 25 €cent.

Op het pleintje van Salta liggen de bonte waren weer uitgesteld, het hoort erbij.

Tijd om weer in te pakken voor de terugreis naar Salta. Salta begint zo’n beetje onze thuisstad te worden, al heel vertrouwd.
Onze huurwagen wordt terug ingeleverd. Begint onze vakantie al naar het einde te lopen? Chili ligt al ver achter ons, de gezellige bustrajecten tussen de jonge backpackers hebben we ook al achter de rug, de huurwagens zijn ingeleverd, er rest ons nog één van de vijf binnenlandse vluchten naar de laatste bestemming. Daar krijgen we wat rust. Misschien krijg je nu wat vakantiefoto’s te zien van heren en dames, luierend met een cocktail aan een zwembad. Of misschien ook niet.
Vanavond zien we onze vrienden, Bob, Lut en Dirk terug. Die hadden in Cafayate Mark en Annemie ontmoet. Het wordt een uitbundig afscheidsdiner, waarbij alle bekende bodega’s nog eens aan bod komen.
image
Het trio vliegt terug naar Mendosa en rijdt vandaar nog naar Valparaiso. Wij vliegen naar Iguazu en Missiones en vandaar naar huis. We houden jullie, naar gewoonte, op de hoogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s