Over deze reis

Gaucho_in_actionPatagonië, Vuurland, dicht bij de Zuidpool, de Andes, de pampa’s … dit is een reis die op ons lijstje stond, en die ongetwijfeld op het lijstje staat van vele avontuurlijke reizigers. We reizen samen met Roger Heijens en zijn echtgenote Marleen De Geest. Roger en ikzelf kennen elkaar al van onze college tijd en hebben al heel wat samen opgetrokken: berghuttentochten in Oostenrijk, de Grossglockner en de Grossvenediger maar ook de Vlasroute, van Vlaanderen naar China over de oude zijderoutes.

We hebben nogal wat getwijfeld over deze reiParinacota_volcanos. Ofwel een overland expeditie met 4×4 trucks, een intense beleving van een stukje Argentinië en Chili tussen Patagonië en Valparaiso ofwel een meer complete indruk van die ontzettend grote landen met een aantal verplaatsingen met binnenlandse vluchten. We hebben voor de laatste optie gekozen. We verbinden nu Buenos Aires, met Ushuaia en Vuurland, boottochten op het Beagle kanaal en de Zeestraat Magellaan, de Andes met de nationale parken Torres del Paine, gletsjers in Calafate, de zeven meren in de Andes, slingeren door Vulkanenland, de wijngebieden rond Mendoza en Santiago, de woestijn bij Calama en San Pedro, de gaucho’s bij Salta, de wijnroute naar Cafayate, quebrada’s en kloven rond Purmamarca en Humahuaca, de watervallen van Iguazu en de ruïnes van de Jezuïetenstad Missiones …

Een zeer intense reis, over vele duizenden kilometers, verplaatsingen met wagens, ferry’s, bussen en niet minder dan 5 binnenlandse vluchten. Ruim 5 weken, op zoek naar natuur, avontuur, andere culturen.

Vertrek gepland vrijdag 6 februari … en of d’r naar uit kijken !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s